Każdy musi spróbować. Robię prawie w każdy weekend: Ta domowa przekąska z twarogu jest obłędna w smaku.
Mleko i twaróg umieścić w rondlu i gotować na niewielkim ogniu, kiedy konsystencja twarogu stanie się płynna należy ściągnąć rondel z ognia, cały czas mieszając. Na farsz do potrawy należy posiekać w drobną kostkę szynkę, oliwki, suszone pomidory oraz zioła.
Do rondelka z twarogiem, z którego powinniśmy odcisnąć rękami nadmiar wody, należy dodać do smaku sól, masło oraz kurkumę. Po dodaniu tych składników do masy twarogowej całą zawartość rondla należy starannie wymieszać i gotować przez następne kilka minut.
Ugotowaną masę serową należy podzielić na dwie równe części i przełożyć na folię spożywczą i uformować z nich dwa rulony. Jeden rulon serowy zacisnąć ciasno z obu stron, by nadać mu pożądany kształt, drugi serowy rulon można posypać posiekanymi drobno ziołami, by uzyskać ciekawy wariant kolorystyczny.
Comments are closed.