Efektowna przekąska z jajek i szynki – Hit na każdym przyjęciu. Zaskocz swoich gości pysznym smakiem
Efektowna przekąska z jajek i szynki
Jeżeli chcesz przygotować coś ciekawego i eleganckiego na przyjęcie to pomyśl o tej przekąsce z którą poradzi sobie każda, nawet początkująca gospodyni. Potrawa wygląda pięknie i świetnie smakuje, a składniki nie są skomplikowane i znajdziemy je w każdej kuchni.
Składniki
- plasterki szynki (200 g)
- serek śmietankowy (1 opakowanie)
- marchew (może być przygotowana po koreańsku, 20 g)
- jajka (2 sztuki)
- majonez (2 łyżki)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Zetrzyj je następnie na tarce. Jajka można wcześniej włożyć do zamrażarki, aby łatwiej je było później zetrzeć.
Serek śmietankowy włóż do miski z jajkiem. Następnie obierz i posiekaj drobno marchewkę (możesz ją wcześniej przygotować na sposób koreański). Wszystkie składniki połącz razem, dodaj sól, pieprz, majonez i wymieszaj.
Przygotowany farsz wyłóż na plasterki szynki i skręć w rulony. Jeżeli szynka nie jest cienko pokrojona to możesz rulony szczepić za pomocą wykałaczek.
Comments are closed.