Idealna do obiadu. Pyszna przekąska z pieczarek – pyszny smak, nie do opisania.

Pieczarki to doskonały produkt do przygotowania smacznej przystawki.

Wystarczy doprawić je aromatycznymi ziołami, dodać pikantnej papryczki chilli i gotowe. Szybko i w prosty sposób mamy smakowity dodatek do potraw.

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • ocet balsamiczny
  • olej słonecznikowy
  • sos sojowy
  • tymianek
  • cukier
  • sól, pieprz do smaku
  • papryka chilli w całości

Przygotowanie:

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i przesmaż połowę porcji czosnku. Pod koniec smażenia dodaj papryczkę chili. Trzymaj na ogniu, aż całość się przyrumieni.

Pieczarki umyj, oczyść i wrzuć na patelnię.

Wlej 2 łyżki octu balsamicznego oraz 2 łyżki sosu sojowego. Dosyp 1 łyżeczkę cukru, łyżeczkę tymianku, posyp solą i pieprzem, po czym całość dokładnie wymieszaj. Trzymaj na ogniu jeszcze przez około 10 minut, nieustannie mieszając.

Podsmażone pieczarki w przyprawach posyp świeżymi ziołami i gotowe!

Możesz podawać potrawę jako dodatek do obiadu, zwłaszcza mięs, ale grzyby smakują równie dobrze, jako indywidualna przekąska. Danie smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i zimno.

Koniecznie podziel się tym przepisem z najbliższymi. Udostępnij go w swoich kanałach już teraz!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!