7 najlepiej dopasowanych przepisów na makaron, które zapewnią Ci kształt i wspaniały smak. Makaron na szczupłą talię.

Składniki:

  • 1 główka kalafiora – średniej wielkości
  • 1 główka czosnku
  • ½ szklanki drobno startego parmezanu
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • Do smaku – sól i pieprz

Przygotowanie:

Odetnij górną część czosnku, włóż do folii, pokryj oliwą i zawiń. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Następnie usuwamy goździki z czosnku. Pokrój kalafiora na mniejsze kawałki, włóż do osolonej wody i gotuj do miękkości.

Następnie wrzuć kalafior do blendera, dodaj parmezan, czosnek i ½ szklanki bulionu. Mieszaj do uzyskania gładkości. Sos można podawać od razu lub przechowywać w lodówce w zamykanym pojemniku.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!