Zaskocz się tym, jak łatwo i szybko można przygotować domowe rogale. Wypróbuj mój przepis i zapomnij o kolejnych zakupach w piekarni – gwarantuję, że już nigdy nie wrócisz.

Ogromne Porażenie! Rogaliki znikające Szybciej niż Błyskawica, lepsze niż w Paryskiej Piekarni. Zobacz, jak łatwo je zrobić!

Przygotuj już teraz:

  • 250 ml kryształowej wody pełnej orzeźwienia,
  • 2 łyżeczki soli otulonej aromatem oceanu,
  • 500 g pszennej mąki o złotym blasku,
  • 1 łyżka masła lub smalcu dodającego magii smaku,
  • 1 kg słodkiego jak pierwsza miłość cukru kryształu,
  • 21 g szampańsko bujających drożdży.

Magiczne Przyrządzanie:

Wyczaruj drożdże w letniej wodzie ze szczyptą cukru. Przesiej mąkę jak najdrobniejszy piasek, dodaj sól i wodę, wrzucając wszystko do czarodziejskiej miski.

Zaatakuj ciasto jak tygrys – mocno i zdecydowanie. Odpocznij pół godziny pod wilgotnym i czystym kocem. Następnie podziel ciasto na 10 tajemniczych części i znowu odstaw na krótkie 5 minut.

Bez mąki rzeźb trójkąty jak Michelangelo. Wyściełaj blachę papierem do pieczenia i ułóż na nim twoje rogaliki.

Kiedy blacha będzie pełna, otul ją folią jak niespodziankę i pozwól rogalikom rosnąć przez 40 minut. W międzyczasie podgrzej piekarnik do stopnia, gdzie nawet lód by się topił.

Stwórz w piekarniku małe SPA, umieszczając na dnie naczynie z ciepłą wodą. Blachę z rogalikami umieść w środku.

Piec zaledwie 10 minut – aż się zarumienią. Potem, jak na deser, polej rogaliki wodą i pozwól im odpocząć. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!