Zaskocz się tym, jak łatwo i szybko można przygotować domowe rogale. Wypróbuj mój przepis i zapomnij o kolejnych zakupach w piekarni – gwarantuję, że już nigdy nie wrócisz.
Ogromne Porażenie! Rogaliki znikające Szybciej niż Błyskawica, lepsze niż w Paryskiej Piekarni. Zobacz, jak łatwo je zrobić!
Przygotuj już teraz:
- 250 ml kryształowej wody pełnej orzeźwienia,
- 2 łyżeczki soli otulonej aromatem oceanu,
- 500 g pszennej mąki o złotym blasku,
- 1 łyżka masła lub smalcu dodającego magii smaku,
- 1 kg słodkiego jak pierwsza miłość cukru kryształu,
- 21 g szampańsko bujających drożdży.
Magiczne Przyrządzanie:
Wyczaruj drożdże w letniej wodzie ze szczyptą cukru. Przesiej mąkę jak najdrobniejszy piasek, dodaj sól i wodę, wrzucając wszystko do czarodziejskiej miski.
Zaatakuj ciasto jak tygrys – mocno i zdecydowanie. Odpocznij pół godziny pod wilgotnym i czystym kocem. Następnie podziel ciasto na 10 tajemniczych części i znowu odstaw na krótkie 5 minut.
Bez mąki rzeźb trójkąty jak Michelangelo. Wyściełaj blachę papierem do pieczenia i ułóż na nim twoje rogaliki.
Kiedy blacha będzie pełna, otul ją folią jak niespodziankę i pozwól rogalikom rosnąć przez 40 minut. W międzyczasie podgrzej piekarnik do stopnia, gdzie nawet lód by się topił.
Stwórz w piekarniku małe SPA, umieszczając na dnie naczynie z ciepłą wodą. Blachę z rogalikami umieść w środku.
Comments are closed.