Zdrowe dietetyczne sałatki pełne witamin – jem je codziennie i wciąż chudnę. Jem nawet po 22.00
Składniki:
- puszka tuńczyka
- 4 pomidory
- 2 ogórki
- fasola w puszce
- cebula
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- zioła
Warzywa dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałki. Dodaj do nich odcedzoną fasolkę z puszki (ok. 200 – 250 g). Tuńczyka dokładnie rozbij za pomocą widelca i dodaj do miski z warzywami. Całość dopraw solą, pieprzem, odrobiną oliwy z oliwek i 2 łyżkami soku z cytryny. Po wierzchu możesz posypać pokrojoną w krążki cebulką.
Sałatka kapuściana z jabłkiem
Składniki:
- pół główki kapusty
- 1 jabłko
- 1 marchewka
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Kapustę poszatkuj, marchew pokrój w kosteczkę lub zetrzyj na wiórki. Dodaj starte na grubych oczkach jabłko. Na koniec wsyp kukurydzę (ok 100 g). Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch możesz dodać pociętą świeżą pietruchę.
Comments are closed.