Zdrowe dietetyczne sałatki pełne witamin – jem je codziennie i wciąż chudnę. Jem nawet po 22.00

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • fasola w puszce
  • cebula
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • zioła

Warzywa dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałki. Dodaj do nich odcedzoną fasolkę z puszki (ok. 200 – 250 g). Tuńczyka dokładnie rozbij za pomocą widelca i dodaj do miski z warzywami. Całość dopraw solą, pieprzem, odrobiną oliwy z oliwek i 2 łyżkami soku z cytryny. Po wierzchu możesz posypać pokrojoną w krążki cebulką.

Sałatka kapuściana z jabłkiem

Składniki:

  • pół główki kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • puszka kukurydzy
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Kapustę poszatkuj, marchew pokrój w kosteczkę lub zetrzyj na wiórki. Dodaj starte na grubych oczkach jabłko. Na koniec wsyp kukurydzę (ok 100 g). Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch możesz dodać pociętą świeżą pietruchę.

Wykwintna sałatka z łososiem

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!