Przekonaj się jak łatwo je zrobić. Smaczne kotlety z piekarnika, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie.

Wlej 100 mililitrów mleka do miski i namocz w nim kilka kromek pieczywa, najlepiej białego chleba. Dorzuć zioła takie jak tymianek, aby podkreślić ich smak, a także dodaj posiekaną drobno cebulę. Następnie dodaj jednego ziemniaka startego na grubej tarce.

Kolejnym krokiem jest dodanie 500 gramów mielonego mięsa zmieszanego z jednym jajkiem. Do smaku warto doprawić solą oraz pieprzem. Aby połączyć składniki, mieszaj je rękami przez kilka minut. Uformuj placki o wybranej wielkości i obtocz je w bułce tartej. Następnie połóż je na blasze do piekarnika, która wyłożona jest papierem lub wysmarowana tłuszczem. Pozostaje Ci tylko upieczenie ich!

Gdzie i jak najlepiej upiec kotlety?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!