Przekonaj się jak łatwo je zrobić. Smaczne kotlety z piekarnika, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie.

Pieczenie w piekarniku
Na początku rozgrzej piekarnik do temperatury ok. 200 stopni. Gdy będzie już gorący, włóż blachę ze swoimi kotlecikami na 5 min, a następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Kotlety warto piec około 30 min, sprawdzając ich stan co parę minut.

Pieczenie w kuchence mikrofalowej
To danie można także przyrządzić w mikrofalówce. Kotlety będą wtedy puszyste oraz soczyste. Urządzenie należy nastawić na 800 watów i grzać około 7 minut.

Pieczenie w urządzeniu Thermomix 
Te kotleciki warto również przygotować w Thermomixie. Włącz tryb „pieczenie” i piecz po 15 minut z każdej ze stron.

Jak wymienić składniki?

Jeśli nie masz w domu chleba, zastąp go chrupkim pieczywem, bułką lub grzankami. Z kolei jeśli nie możesz znaleźć bułki tartej, użyj mąki lub kaszy mannej. Jeśli kotleciki wyszły Ci za suche, następnym razem do mięsa dodaj trochę oleju roślinnego lub wlej  na blachę 100 ml wody podczas pieczenia dania.

Ile kotletów powstanie z kilograma mięsa mielonego?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!