Moja rodzina wyrywa sobie przepis z rąk. Ciasto snickers bez pieczenia – Niebo w gębie

Na początku przygotuj orzechy. Obierz je z łupiny i zmiel. Do miski wlej śmietanę i ubijaj, aż do uzyskania puszystej masy. Po tym procesie przestań ubijać i dodaj do niej skondensowane mleko.

Na koniec dodaj twaróg i ponownie zacznij ubijać jeszcze przez chwilę. Do powstałej masy dodać wcześniej przygotowane orzechy, delikatnie wymieszaj i włóż do lodówki.

Następnie zmiel drobno herbatniki i dodaj do nich kakao. Masło wraz ze śmietaną podgrzewaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Przelej to do suchych składników i wszystko razem wymieszaj.

Przygotuj formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Część herbatnikowej masy ułóż na dnie foremki, a na nią wyłóż grubą warstwę kremu i przykryj resztą masy z herbatników. Wyrównaj górę od ciasta i przełóż do lodówki.

Do miski wlej śmietanę 36% i podgrzewaj. Następnie połam czekoladę na małe kawałki do śmietany. Wymieszaj składniki razem i odstaw na 2-3 minuty. Po upływie tego czasu powtórnie wymieszaj, do efektu gładkiej masy.

Ciasto wyciągnij z lodówki i wylej na nie polewę czekoladową. Gotowe ciasto przełóż do lodówki na minimum 2 godziny, do wystudzenia.

Po tym czasie ciasto jest gotowe do spożycia. Możesz je udekorować według własnego uznania.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!