Moja rodzina wyrywa sobie przepis z rąk. Ciasto snickers bez pieczenia – Niebo w gębie
Na początku przygotuj orzechy. Obierz je z łupiny i zmiel. Do miski wlej śmietanę i ubijaj, aż do uzyskania puszystej masy. Po tym procesie przestań ubijać i dodaj do niej skondensowane mleko.
Na koniec dodaj twaróg i ponownie zacznij ubijać jeszcze przez chwilę. Do powstałej masy dodać wcześniej przygotowane orzechy, delikatnie wymieszaj i włóż do lodówki.
Następnie zmiel drobno herbatniki i dodaj do nich kakao. Masło wraz ze śmietaną podgrzewaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Przelej to do suchych składników i wszystko razem wymieszaj.
Przygotuj formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Część herbatnikowej masy ułóż na dnie foremki, a na nią wyłóż grubą warstwę kremu i przykryj resztą masy z herbatników. Wyrównaj górę od ciasta i przełóż do lodówki.
Do miski wlej śmietanę 36% i podgrzewaj. Następnie połam czekoladę na małe kawałki do śmietany. Wymieszaj składniki razem i odstaw na 2-3 minuty. Po upływie tego czasu powtórnie wymieszaj, do efektu gładkiej masy.
Comments are closed.