Tak przygotowaną roladkę uwielbia każdy łasuch. Królowa śniegu – 30 min i gotowa.

„Królowa śniegu” brzmi bajecznie, i tak też smakuje ta rolada, a by ją przygotować wystarczy zaledwie pół godziny. 

Pod tą intrygującą nazwą „królowa śniegu” kryję się przepyszna rolada biszkoptowa z kremem śmietankowym. To sprawdzony przepis, dzięki któremu na stole pojawi się deser odpowiadający każdemu.

Składniki:

  • 4 jaja
  • 4 łyżki wrzącej wody
  • 120 g cukru
  • 70 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • mała łyżka proszku do pieczenia
  • 200 g serka twarogowego
  • 100 g masła
  • 100 g śmietany 30% tł.
  • 5 łyżek mleka skondensowanego

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!