Lekkie surówki z marchewką – Zjedz nawet po 21 i nadal chudnij. Niskokaloryczne i zdrowe

Składniki:

  • 2 – 3 średniej wielkości marchewki,
  • 1/4 główki białej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub lnianego,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać, osolić i wymieszać. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić solą, pieprzem i olejem.

Surówka z marchewki i rodzynek (na słodko)

Składniki:

  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • 100 gramów rodzynek sułtańskich,
  • 100 gramów jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 szczypta cynamonu do smaku.

Przygotowanie:

Rodzynki zalać wrzącą wodą i odstawić na 10 minut. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Przygotować dressing. Wymieszać sok z cytryny, miód, cynamon i jogurt naturalny. Marchew z rodzynkami połączyć i dodać sos. Wszystkie składniki wymieszać. Przed podaniem przygotowaną surówkę wstawić do lodówki na ok. 15 minut.

Warstwowa surówka francuska 

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!