Do blendera wrzuć 2 jajka, płatki owsiane, szpinak – wszyscy w domu się zajadają
Zdrowe odżywianie wcale nie musi być nudne, jeśli lubi się próbować nowe i ciekawe przepisy.
Jednym z tego rodzaju przepisów jest prezentowany przez nas przepis na naleśniki szpinakowe, które są nadziewane serem. Są one bardzo smaczne, a do tego wyglądają naprawdę fajnie, przez co powinny przypaść do gustu każdemu.
Co będzie potrzebne?
- 150 gramów liści szpinaku
- 150 gramów płatków owsianych
- twardy ser
- 2 jajka
- 400 mililitrów wody w 2 porcjach po 200 ml
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- sól, pieprz
Jak przygotować naleśniki?
Liście szpinaku należy dobrze umyć, pokroić na kawałki i włożyć do blendera. Do tego dodajemy płatki, jajka oraz zalewamy 200 mililitrami wody.
Taką mieszaninę należy odstawić na około 30 minut. Po tym czasie dodajemy sól, pieprz, olej słonecznikowy i dodajemy kolejną porcję (200 mililitrów) wody. Całość mieszamy i wlewamy do miski.
Tak powstałe ciasto smażymy na patelni, a powstały naleśnik posypujemy serem, który wcześniej starliśmy.
Po posypaniu serem naleśnik składamy na pół i pieczemy do momentu gdy ser się rozpuści.
Comments are closed.