Ożyw trzustkę w 3 tygodnie. Staroświecki sposób polecany jest przez lekarzy.
10 liści laurowych zalej wrzącą wodą (ok. 300 – 400 ml) i odstaw na jeden dzień, aby napar uzyskał odpowiednią koncentrację. Pij pół godziny przed posiłkiem ok. 50 ml mieszanki.
Owsianka z prosa i dyni
Jeśli już zauważyłeś u siebie nieprawidłowe działanie trzustki, poza wizytą u lekarza specjalisty koniecznie wypróbuj tej owsianki. Jedz ją codziennie na kolację przez 3 tygodnie – zrobisz ją z 200 g prosa, 2 litrów wody, 300 g dyni oraz łyżki masła.
Wodę zagotuj i wrzuć do niej umyte wcześniej proso – gotuj do momentu, aż będzie miękkie. Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do gotującego się prosa. Następnie dodaj masło i nadal gotując, wszystko dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Comments are closed.