Jej przygotowanie jest tak proste, że poradzi sobie z nią nawet najbardziej początkujący kucharz: Ta szarlotka zachwyci wszystkich.
Użyj miksera, aby ubić masło. Następnie dodaj szczyptę soli i proszek do pieczenia. Następnie powoli i stopniowo dodawaj mąkę. Wymieszaj wszystko razem, aż będzie gładkie i jednolite.
Przykryj ciasto folią spożywczą i odstaw do lodówki na około godzinę. Cały proces powinien zająć około czterdziestu minut. Gdy ciasto będzie już schłodzone, podziel je na równe części.
Upewnij się, że masz gładką powierzchnię i posyp ją mąką, aby ciasto nie przyklejało się do stolnicy. Następnie rozwałkuj jedną porcję ciasta.
W tym celu zetrzyj jabłka na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i cynamon. Połączyć twaróg, jajko, cukier i śmietanę. Przygotowane ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Comments are closed.