Ziemniaki musztardowe po niemiecku z ziołami – Znikają ze stołu w kilka chwil. Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem

Ziemniaki królują na stołach w polskich domach od wielu lat.

Można je przyrządzić na mnóstwo sposobów, wśród których gotowanie jest jednym z tych najpopularniejszych w naszym kraju. Prosty, a zarazem niezwykle smaczny sos musztardowy może jednak całkowicie odmienić i urozmaicić ten popularny dodatek do dań głównych. Koniecznie wypróbuj!

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 łyżki octu winnego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • szczypiorek
  • sól

Przygotowanie:

Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę o podobnej wielkości. Następnie gotujemy je przez ok. 15 minut.

W misce mieszamy musztardę, posiekany szczypiorek, ocet winny, sól oraz oliwę z oliwek.

Przygotowany sos dodajemy do wcześniej odcedzonych ziemniaków i dokładnie wszystko mieszamy, aby ziemniaki wchłonęły wszystkie smaki.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!